vrijdag 29 juli 2011

Wonder Woman is alleen maar tits and ass
















Regisseur: Jeffrey Reiner
Schrijver: David E. Kelley
Release: nooit of te nimmer
Genre: action, adventure, fantasy
Cast: Adrianne Palicki (Wonder Woman), Cary Elwes (Henry Johns), Elizabeth Hurley (Veronica Cale), Edward Herrmann (Senator Warren), Tracie Thoms (Etta Candy), Justin Bruening (Steve Trevor)
Meer informatie op IMDb

Pardon my French voor de tits and ass, maar wat een fucking fiasco en een immense teleurstelling is dit? Deze reboot van de DC Comics superheldin Wonder Woman werd al heel lang gehyped (al jaren), maar men heeft het vel van de beer proberen te verkopen voordat hij geschoten was. Blijkbaar maakte Warner een pilootaflevering voor een nieuwe serie met Wonder Woman in de hoofdrol. Deze piloot werd getoond aan NBC, aangezien zij mee zorgden voor het hypen van deze superheldin, maar vond NBC het zo verschrikkelijk, dat ze de pilootaflevering (en de serie) niet moeten hebben.

Je zou verwachten dat we als piloot het verhaal van Wonder Woman zouden krijgen: wie is ze en waar komt ze vandaan? Maar niets ook niet. Ze moet er direct invliegen met haar gouden lasso en haar ... euhm... sterke argumenten. Er sterven een paar jongens en volgens Wonder Woman ligt de oorzaak bij een farmaceutisch bedrijf dat geleid wordt door Elizabeth Hurley. In werkelijkheid is Wonder Woman waarschijnlijk gewoon jaloers op haar strakkere kontje, maar dat volledig ter zijde. Dit farmaceutisch bedrijf zou supersoldaten aan het kweken zijn (geeuw) om dan iets met het Pentagon te gaan willen uithalen (snurk) en blablabla. Who gives a shit. Wat was er wel interessant? Ze is niet menselijk blijkbaar. Wat ze dan wel is, weet ik ook niet.

Terug naar de tekentafel zou ik zeggen, want dit kan je niet op de fans (of zelfs de niet-fans) loslaten. Het enige positieve vond ik Wonder Woman zelf: mooi, gigantisch groot, knap kostuum, alleen een paar maten te klein. Schrap dat voorlaatste: het kostuum is echt ridicuul. En als ik naar Cary Elwes kijk, zie ik altijd Robin Hood: Men in Tights voor mij dus die moet er ook uit. Elizabeth Hurley mag altijd blijven. Een paar bijrollen mogen ook blijven, maar de meeste moeten er uit wegens een dikke ramp.

Wat de piloot vooral doet is zichzelf in vraag stellen. Was het wel een goed idee om een piloot te maken van Wonder Woman? Gaan we er niet over met haar kostuum? Ze wisten het blijkbaar al niet meer als ze het scenario aan het schrijven waren en toen ze begonnen te filmen wisten ze het nog veel minder. Het is daarenboven heel houterig geacteerd, het verhaal trekt op geen fluit, de dialoog is dom en de plaatjes werden geschoten door een jobstudent (of toch een beginneling) die niet wist waar hij mee bezig was.

Dit is echt Knightrider revisited, maar dan nog veel veel erger. Dit is echt platte kak.

Numbers: Pvt. Cowboy 1/10 - TV.com 6,8/10

Geen opmerkingen: