zaterdag 20 augustus 2011

Peep World wekt 0,0 interesse
















Regisseur: Barry W. Blaustein
Release: 2010
Genre: comedy
Cast: Lewis Black (verteller), Ron Rifkin (Henry Meyerwitz), Rainn Wilson (Joel Meyerwitz), Taraji P. Henson (Mary), Sarah Silverman (Cheri Meyerwitz), Stephen Tobolowsky (Ephraim), Michael C. Hall (Jack Meyerwitz), Judy Greer (Laura), Lesley Ann Warren (Marilyn)
Meer informatie op de IMDb
Trailer op YouTube

Het is een raadsel wat men met deze film wou bereiken. Geen kat die deze film gezien heeft. Niemand die de film gepromoot heeft. Zijn enige wapenfeit is dat hij in de officiële selectie van het filmfestival van Toronto zat. Er spelen anders wel genoeg grote namen mee. Bijna alle gezichten zijn bekende gezichten. Waarom een geweldige cast verzamelen, een vrij degelijke film maken en daar dan niets mee doen? Dat lijkt me wat verloren moeite te zijn. Geld te veel misschien?

De fantastische stand up comedian Lewis Black introduceert in voice over de familie waarover het verhaal gaat. Henry is een succesvolle en heel rijke zakenman die een erg afstandelijke relatie heeft met zijn vier kinderen. Zij interesseren hem geen fluit en moeten niet rekenen op hulp van hem op eender welk vlak. Jaarlijks komt de familie samen om zijn verjaardag te vieren. Deze keer is de sfeer erg gespannen, omdat de jongste van hen, Nathan, een boek geschreven heeft over alle familiegeheimen. Dit boek werd een bestseller en gooide het leven van de andere broers en de zus danig in de war.

Persoonlijk hou ik wel van voice over. Zeker van voice overs die netjes uit de doeken doen wie iedereen is in de film en wat er allemaal aan de hand is. Dat geeft wat structuur aan het geheel. In Peep World gebeurt dit heel effectief. Binnen de twee minuten weten we waar we aan toe zijn. De film duurt nog geen 80 minuten (credits inclusief) dus het gaat nogal vooruit. Het is eerder een koddig kort dingetje dat thuis hoort tussen de soep en de patatten, voor als er net niet genoeg tijd is voor een lange film en weinig zin voor een zwaar of moeilijk verhaal.

De film heeft zijn grappige momenten, zijn schaamteloze momenten, maar ook zijn emotionele momenten. Een familie doen ‘werken’ is niet gemakkelijk. Zeker niet met een vader zoals in dit verhaal. Hij slaagt er toch in om zijn kinderen dichter bij elkaar te brengen. Een gezamenlijke vijand doet dat met een mens zeker?

Numbers: Pvt. Cowboy 6,25/10 - IMDb 5,7/10 - Metacritic 27/100 - Box Office Mojo 11.238 $

Geen opmerkingen: