maandag 10 oktober 2011

Flypaper begint goed
















Regisseur
: Rob Minkoff
Release: 2011
Genre: comedy, crime
Cast: Ashley Judd (Kaitlin), Patrick Dempsey (Tripp), Octavia Spancer (Madge Wiggins), Jeffrey Tambor (Gordon Blythe), Tim Blake Nelson (Peanut Butter), Mekhi Phifer (Darrien), Pruitt Taylor Vince (Jelly)
Meer informatie op de IMDb
Trailer op YouTube

Flypaper is een film over een bankoverval die niet helemaal loopt zoals gepland. Om te beginnen wordt de bank gelijktijdig door twee groepen overvallen. Als dat nog niet erg genoeg is, is er nog een derde partij aan het werk die een aantal rekeningen te vereffenen heeft en de zaken saboteert. Zo goed als iedereen lijkt een verborgen agenda te hebben. En dat alles werkt naar een einde toe dat natuurlijk niemand verwacht.

Het idee van een dubbele gelijktijdige overval is wel goed gevonden. Dat is jammer genoeg niet hetgeen waar de film eigenlijk over gaat. Het is eerder een zoektocht naar het ware brein achter alles. Ik had het gevoel dat ik in een spelletje Cluedo voor heists zat. De puzzelstuksjes worden netjes in elkaar gelegd door het hyperactieve personage van McDreamy die zijn medicijnen niet bij hem heeft en helemaal door het lint gaat.

De makers vonden het heel belangrijk om er een grappige film van te maken. Dat lukt echter niet. De bankovervallers (vooral de hillbillies) worden neergezet als belachelijke karikaturen. De humor is nogal simpel en eigenlijk kinderachtig. Men had het beter over de slimme boeg gegooid in plaats van over de grappige. Het grappigste moment vond ik de slide van de hillbillies die nog net onder een sluitend hek willen schuiven, maar er gewoon tegenknallen. Dat gebeurt echter in de eerste minuten. Daarna gaat het bergaf met de slimme humor. Kan je al weten...

McDreamy doet het nog vrij goed, maar werkte op de duur wel op mijn zenuwen. De hillbillies wou ik al snel naar de maan schieten, alsook de veiligheidsagent en nog een paar andere personages. Gelukkig is er Ashley Judd om het geheel nog een beetje binnen de lijnen van het normale te houden.

Goed begonnen, maar niet gewonnen.

Numbers: Pvt. Cowboy 4/10 - IMDb 6,4/10 - Metacritic 37/100 - Box Office Mojo 584.000 $

Geen opmerkingen: