zondag 9 oktober 2011

Mr. Popper's Penguins is een plezierige kinderfilm
















Regisseur
: Mark Waters
Release: 2011
Genre: comedy, family
Cast: Jim Carrey (Mr. Popper), Carla Gugino (Amanda), Angela Lansbury (Mrs. Van Gundy), Ophelia Lovibond (Pippi), Madeline Carroll (Janie), Maxwell Perry Cotton (Billy)
Meer informatie op de IMDb
Trailer op YouTube

De laatste tijd lijken kinderfilms vooral gemaakt te zijn voor de grote mensen die mee kijken met de kids. Er komt meestal veel geweld in en de dialoog zit vol dubbele bodems zodat de kinderen nog enigszins kunnen volgen, maar mama en papa er ook nog iets aan hebben. Deze Mr. Popper’s Penguins heeft dubbele bodems, maar is daarnaast gelukkig nog eens een echte kinderfilm waar kinderen geen nachtmerries of trauma’s aan over houden. Het is een mooi verhaal over vriendschap en familie. En pinguins.

Jim Carrey is in goede vorm als Popper. Hij is een immobiliënmakelaar die altijd aan het werk is en heel goed is in wat hij doet. Zijn drukke job heeft als gevolg dat hij niet veel tijd kan doorbrengen met zijn gezin. Hij is gescheiden en de twee kinderen gaan altijd met tegenzin met hem mee. Daar komt verandering in als zijn overleden vader hem een pakketje pinguïns bezorgt. In eerste instantie wil hij er zo snel mogelijk vanaf, maar als hij ziet dat zijn kinderen er gek van zijn, besluit hij ze te houden. Zijn chique appartement wordt omgetoverd tot vrieskelder om de pinguïns het naar hun zin te maken. Na een tijdje veroveren de pinguïns zijn hart en zo wordt hij stilletjes aan terug de vader die zijn kinderen nodig hebben.

Kinderen gaan deze film geweldig vinden (dat is nu al te merken aan de box office resultaten). De film zit vol kinderlijke fantasie en humor en het verhaal is simpel en stressloos. Jim Carrey heeft gelukkig geen schrik om zichzelf belachelijk te maken. Er zijn genoeg slapstick momenten waar je hardop mee kan lachen (vooral de momenten met de bal). Pinguïns zijn altijd grappig en als er dan ook nog ééntje in zijn slaap uit het bed valt, zijn we vertrokken met de dolle pret.

Volwassenen gaan alle wendingen van heel ver zien aankomen en zullen soms hun wenkbrauwen fronsen (een waterdichte badkamer iemand?), maar alles wat er gebeurt is speciaal voor de kids: zij moeten het een leuke film vinden en zullen zich bij de meeste dingen geen vragen stellen. In tegendeel: ze gaan zich kostelijk amuseren.

Numbers: Pvt. Cowboy 7,5/10 - IMDb 5,9/10 - Metacritic 53/100 - Box Office Mojo 185 miljoen $

Geen opmerkingen: