dinsdag 22 november 2011

Shark Night 3D is super debiel maar toch een beetje grappig
















Regisseur
: David R. Ellis
Release: 21 september 2011 (bioscoop)
Genre: horror, thriller
Cast: Sara Paxton (Sara), Dustin Milligan (Nick), Chris Carmack (Dennis), Katharine McPhee (Beth), Chris Zylka (Blake), Alyssa Diaz (Maya), Joel David Moore (Gordon)
Meer informatie op de IMDb
Trailer op YouTube

Er is maar één reden om deze film te gaan zien en dat zijn de knappe acteurs die het beste van zichzelf mogen laten zien. Neen, twee redenen: ook als je eens goed wil lachen, kom je aan je trekken. Lachen van miserie dan wel. Soms is het echter écht grappig. Als de haaien beginnen te grommen als een leeuw bijvoorbeeld. En als ze door de lucht beginnen te vliegen en mensen van jetski's plukken, krijg je toch even een wooow-moment. Didn't see that one coming. Maar de grenzen van het realistisch aanvaardbare worden ver overschreden. Laat dat duidelijk zijn.

Het verhaal is vrij simpel. Een groepje college studenten (de rijke, de rebel, de spetter, de zwarte, de latino, de nerd en zijn vriend) gaan even ontspannen op het privé-eiland van één van hen (rara, wie zou dat zijn). Het eiland is gelegen in het midden van een groot meer. Het duurt niet lang voordat het feestje afgelopen is (nu ik er aan denk: het is eigenlijk nooit begonnen). Als de eerste uit het water sukkelt met een ledemaat minder, is de pret er gelijk af. Hoe die haaien in het meer terechtkomen en kunnen overleven wordt een paar keer uit de doeken gedaan, maar echt ernstig kan je het niet nemen.

De film bestaat enkel om voor spektakel te zorgen. Spelen voor het volk, als het ware. Er zit geen degelijk verhaal in, er zijn wat losse flarden die niets met het verhaal te maken hebben, de personages zijn niet uitgewerkt, de onbekende acteurs voelen zich precies niet lekker in hun vel en de special effects beperken zich tot wat snelle flitsen en wat dreigend geluid, veel meer valt er niet te beleven. Zonder de veel te lange begingeneriek en eindgeneriek duurt de film amper een uurtje. De goesting was toen ook voor de regisseur blijkbaar over.

Numbers: Pvt. Cowboy 5/10 - IMDb 4,1/10 - Metacritic 22/100 - Box Office Mojo 36 miljoen $

Geen opmerkingen: