woensdag 31 augustus 2011

True Blood seizoen 4 aflevering 10: Burning Down the House
















Creator
: Alan Ball
Release: 28 augustus 2011
Genre: drama, fantasy, mystery
Cast: Anna Paquin (Sookie Stackhouse), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammell (Sam Merlotte), Ryan Kwanten (Jason Stackhouse), Rutina Wesley (Tara Thornton), Nelsan Ellis (Lafayette Reynolds), Alexander Skarsgård (Eric Northman) en Deborah Ann Woll (Jessica Hamby)
Meer informatie op de IMDb
Trailer op YouTube

Een dik vet spoileralert is hier absoluut aan de orde! Alles wordt verklapt dus als je de aflevering nog niet hebt gezien, lees dan niet verder.

De tiende aflevering. Nog twee te gaan. We zullen ons er bij neer moeten leggen dat het zal blijven zoals het is: een middelmatig seizoen dat slechts door interessante extraatjes nét boven de middelmaat kan uitstijgen. Ik heb er alvast vrede mee genomen en hoop alleen maar dat de finale niet te onnozel gaat zijn.

De cliffhanger van vorige week wordt weer opgelost voor de begingeneriek start. Men trakteert ons wel op een lekker gevecht tussen de vampiers (en het elfje natuurlijk). Het is alleen veel te kort: als je even met je ogen knipperde, miste je de helft. Ik heb ook niet al te veel nieuwe dingen gezien: de truc met het potlood, de lichtflits van Sookie,... tsja: been there, done that. Na het gevecht schakelt Nan ‘glamoursquads’ in. What the fuck is dat nu weer? Het evenement moest per se doorgaan omdat er zoveel pers aanwezig was. En nu lossen ze het rommeltje op met glamoursquads. Hoe gemakkelijk. Té gemakkelijk als je het mij vraagt.

Antonia zag in dat ze fout bezig was. Maar de zwakke Marnie overtuigt de sterke Antonia om door te doen. En nu is Marnie ineens de sterke en Antonia het hulpje. Man man man, dat begint een zootje te worden. Stick to the plan, would ya? Trouwens, het gedoe om van Antonia naar Marnie te switchen (als Jesus er om vraagt) is zo ongelofelijk dom, dat ik even het gevoel had dat ik naar Sesamstraat aan het kijken was (met Pino in de hoofdrol). Haar hoofd even naar beneden en dan een andere lach en een ander accent gevolgd door ‘cheeesoess’? Oh my god, dat was dom.

Wederom moet de ‘nurse’ het gaan oplossen. Maar deze keer zit er blijkbaar wel een duiveltje op zijn schouder. Dus hij heeft nu een demon die hem dient? Zo had ik het vorige keer niet begrepen, maar dat levert wel weer een nice touch op. Trouwens: knappe beschermingstoverspreuk. De eerste die probeert, geraakt er door. Duh.

Eric is terug zijn oude zelve. Dat is goed. Hopelijk laat men hem nu met rust. Ik vond het weer heel straf dat je het puur aan zijn ogen en uitdrukking kon zien. Er hoeven geen woorden aan te pas te komen om te weten in welke ‘mode’ hij zit.

What the fuck was dat met Tommy? Je voelde bijna zijn botten kraken. Auch. Het was een heel triestig moment als de broers afscheid namen, maar ik vond het goed dat ze nog net op tijd de plooien gladstreken. Nu is Sam pissed off en we weten tot wat die in staat kan zijn. Gelukkig heeft hij Alcide om hem te helpen, want alleen tegen de weerwolven zou hij nogal op zijn donder krijgen. Die Alcide wisselt precies wel meer van kamp dan van onderbroek. En Marcus is een fucking wezel. Die mag goed wat rammel krijgen.

Ik hou van Bill die op de één of andere manier ballen gekweekt heeft zo groot als een appartementsblok. Zelfs Nan krijgt hij de mond gesnoerd. ‘We are taking her out’ (Antonia dan), zo simpel is het. Hij verzamelt wel een heel cool clubje om Antonia uit haar sokken te blazen. De laatste seconden leken recht uit een ‘heist’-film te komen. Met een zwart busje en al. En niet te vergeten: matching clothes. Cool.

Andere observaties:
- Waar kan ik Lafayette zijn sokken vinden?
- Veel verdwijntrucjes deze aflevering. What’s with that?
- Dat het parfum van Jessica Jason gaat verraden, zien we al van ver aankomen.
- Terry is misschien fucked up, maar hij lijkt de enige normale te zijn die in Bon Temps rondloopt.

Numbers: Pvt. Cowboy 7/10 - IMDb 8,3/10 - TV.com 9/10

Geen opmerkingen: