zondag 18 september 2011

The Secret Circle is magisch plezier
















Regisseur
: Liz Friedlander
Release: 15 september 2011
Genre: drama, fantasy
Cast: Brittany Robertson (Cassie Blake), Thomas Dekker (Adam Conant), Phoebe Tonkin (Faye Chamberlain), Logan Browning (Sally), Shelly Hennig (Diana Meade), Louis Hunter (Nick Armstrong), Jessica Parker Kennedy (Melissa)
Meer informatie op de IMDb
Trailer op YouTube

Een nieuw televisieseizoen heeft altijd winnaars en verliezers. Deze The Secret Circle hoort zonder twijfel in de eerste categorie thuis. Het is een volledig nieuwe reeks gebaseerd op de populaire boeken van L.J. Smith (ook gekend van The Vampire Diaries). De pilot is zoals een pilot moet zijn: we krijgen geleidelijk aan alle informatie die we nodig hebben en ontdekken in dit geval samen met het hoofdpersonage wat er aan de hand is. Het is een heel degelijke, mysterieuze, goed geacteerde tienerreeks met een groot potentieel en hoogstwaarschijnlijk een mooie toekomst.

De pilot begint met de dood van de moeder van 16-jarige Cassie. Ze wordt vermoord door een mysterieuze man met schijnbaar sterke magische krachten. Vlak daarna zijn we een maand later en komt Cassie aan bij haar grootmoeder, in het ouderlijke huis van haar moeder. Cassie was hier nog nooit geweest en weet ook niets over het verleden van haar moeder. Stilletjes aan komt ze dingen te weten over de geschiedenis van haar familie en over zichzelf. Cassie blijkt van groot belang te zijn voor een groepje mysterieuze tieners. Samen vormen ze een complete cirkel van zes heksen en hebben ze magische krachten om U tegen te zeggen.

Er hangt aan deze grote kracht ook een grote verantwoordelijkheid vast. Als ze deze verantwoordelijkheid naast zich neerleggen, wordt het gevaarlijk. Dat is gelijk de reden waarom de moeder van Cassie haar altijd afschermde van wat nu haar lot blijkt te zijn. In het verleden gebeurden er rampzalige dingen waarbij onder andere de vader van Cassie om het leven kwam. De samenkomst van de zes moet een geheim blijven voor de volwassenen. Alleen lijken er toch wel wat volwassenen op de hoogte te zijn (en zijn zij misschien wel de drijvende kracht achter de nieuwe cirkel).

Cassie heeft een sterke combinatie van goede en slechte krachten in zich, wat maakt dat ze tegen het einde van de pilot de sterkste heks van de cirkel is. Zonder het zelf te willen.

In een reeks als deze hangt veel ervan af hoe de magie in beeld wordt gebracht. De visuals zijn gelukkig heel origineel en goed gemaakt. Naast de magie zijn het vooral de onwetendheid van Cassie over haar krachten en het mysterieuze verleden van het stadje dat de serie interessant maakt. Als de makers het hoge niveau van de pilootaflevering kunnen volhouden, hebben ze een nieuwe succesvolle serie.

Numbers: Pvt. Cowboy 8/10 - TV.com 7,8/10 - Metacritic 55/100

Geen opmerkingen: