zaterdag 8 oktober 2011

American Horror Story heeft zijn titel al zeker mee
















Creators
: Ryan Murphy, Brad Falchuk
Release: 5 oktober 2011
Genre: drama, horror, thriller
Cast: Connie Britton (Vivien Harmon), Evan Peters (Tate), Taissa Farmiga (Violet Harmon), Jessica Lange (Constance), Dylan McDermott (Ben Harmon), Shelby Young (Leah)
Meer informatie op de IMDb
Trailer op YouTube

Ik weet nog niet goed wat ik er van moet denken. De piloot heeft zeker zijn goede momenten, maar het grootste probleem zit in het feit dat men een gans seizoen moet vullen met materiaal waar je normaal één film van zou maken. Er zitten dan ook nogal wat saaie momenten in. En hoe lang kan je de hoofdpersonages laten afzien? Op de duur gaan we zelf bijna gaan smeken om ze met rust te laten. Misschien is dat wel de bedoeling.

Een gezin (papa, mama, tienerdochter) verhuist naar een oud huis dat ver onder de prijs wordt verkocht, omdat de vorige eigenaars er in stierven. En zij waren blijkbaar niet de enigen die er het loodje legden. De familie begint rare dingen te zien en vreemde dingen te doen. Er dagen ook vreemde figuren op die meer weten dan ze zeggen en elk hun eigen agenda hebben. Het buurmeisje zegt tegen iedereen dat ze gaan sterven in het huis (en meestal heeft ze gelijk). Wat er met haar moeder aan de hand is, weten we nog niet, maar er is iets niet pluis. De huismeid is een oude vrouw met een vreemd oog, alleen ziet de man des huizes haar als een sexy rosse vamp. En dan is er nog een patient van de vader (hij is psychiater) die al zot genoeg was vanuit zichzelf. En met het huis komt daar nog een extra dimensie bij. Ten slotte is er nog een ‘overlever’ van het huis die hen komt waarschuwen. Maar natuurlijk geloven ze die niet.

Het blijkt een haunted house serie te zijn. Het is nog niet helemaal zeker, maar sowieso beginnen er dode mensen te verschijnen. De griezeligste kleine kakker zit in de kelder. Vermoedelijk wordt het kwaad van daaruit georchestreerd.

Het leukste moment uit American Horror Story was voor mij vreemd genoeg de begin- en eindgeneriek. Dit is een combinatie van flitsende verontrustende beelden, afgewisseld met de namen van de crew (en de titel uiteraard) in grote speciale letters op een vreemd, maar heel effectief stukje muziek. Heel bizar, nog nooit gezien in een serie en heel goed gedaan. Dat is een generiek die ik nu eens niet ga doorspoelen. Ik ben zelfs blijven kijken tot de laatste lettertjes.

Ik ben toch benieuwd genoeg om nog even verder te blijven kijken. Het heeft potentieel, ik wil nu toch wel weten waar men er mee naartoe gaat.

Numbers: Pvt. Cowboy 8/10 - Metacritic 61/100 - TV.com 7,9/10

Geen opmerkingen: