donderdag 6 oktober 2011

Green Lantern heeft een waanzinnig belachelijk maskertje
















Regisseur
: Martin Campbell
Release: 2011
Genre: action, adventure, fantasy
Cast: Ryan Reynolds (Hal Jordan), Blake Lively (Carol Ferris), Peter Sarsgaard (Hector Hammond), Mark Strong (Sinestro), Tim Robbins (Hammond), Jay O. Sanders (Carl Ferris)
Meer informatie op de IMDb
Trailer op YouTube

Er zijn een aantal dingen die werken en een aantal dingen die niet werken in Green Lantern. Het is echter net het omgekeerde van wat ik verwacht had. Dit is nu eens een film met een hoog sci-fi gehalte. Jammer genoeg is het net dat wat niet werkt. Het zijn de momenten waarop de nieuwe groene lantaarn zichzelf mag zijn, die wel werken. Die momenten zijn zelfs dikwijls grappig of op zijn minst goed gevonden.

De science fiction aspecten zijn te ver gezocht (letterlijk en figuurlijk). De andere werelden en de andere wezens komen recht uit een tekenfilm. Het is allemaal leuk gevonden men heeft er zeker werk van gemaakt, maar het geheel is maar weinig origineel en de personages zijn zo leeg als de Griekse staatskas (cheap shot, sorry 'bout that). Spektakel is verzekerd, dat kondigt zich al aan met tromgeroffel vanaf de begingeneriek. Maar de grote battlescènes vond ik het minst van alles. De finale in space vond ik zelf crazy stupid. Gelukkig duurt die niet zo lang (come to think of it: dat was wel heel snel voorbij).

Ryan Reynolds is een gevechtspiloot die in de voetsporen van zijn vader treedt. Hij is een durver met een groot doorzettingsvermogen. Hij wordt gekozen door de ring van een stervende alien, een intergalactische vredesbewaarder, om zijn rol over te nemen. Hij staat er niet voor te springen, en bolt het zelfs af na een ietwat mindere ontmoeting met de rest van de groene mannetjes. Maar zijn hulp is onontbeerlijk in de strijd tegen het grootste kwaad dat de vereniging ooit heeft moeten confronteren: Parallax.

Het grootste monster in het universum ontsnapt en een mens gaat het moeten arrangeren? Dat is maar moeilijk te geloven gezien het feit dat de mens zelfs niets gearrangeerd krijgt in zijn eigen habitat.

Op een gegeven moment werd ik niet goed toen ze de Superman – Lois Lane weg opgingen, maar ze steken er dan geweldig de draak mee en ik hou er wel van als men het allemaal niet te serieus neemt. Dat hij zijn eigen wapens nogal op een originele wijze kiest, vond ik ook goed gevonden.

Dat maskertje? Heel erg belachelijk. Komaan. Ik moest hardop lachen van plaatsvervangende schaamte. En waarom moest het hoofd van de bad guy zo uitzonderlijk groot worden? Ik heb er niet echt een verklaring voor gehoord.

Numbers: Pvt. Cowboy 6/10 - IMDb 6,1/10 - Metacritic 39/100 - Box Office Mojo 220 miljoen $

Geen opmerkingen: