maandag 17 oktober 2011

Bunraku is not cool
















Regisseur
: Guy Moshe
Release: 2010
Genre: action, drama, fantasy
Cast: Josh Hartnett (The Drifter), Demi Moore (Alexandra), Woody Harrelson (The Bartender), Ron Perlman (Nicola), Gackt (Yoshi), Mike Patton (irritante voice)
Meer informatie op de IMDb
Trailer op YouTube

Ik was blij dat de film gedaan was. Dat is meestal geen goed teken. Deze Bunraku is vrij vol van zichzelf en speelt zijn 'stijl'kaart als enige troef uit. Deze speciale stijl is echter wat deze film zo slecht maakt. Het was de bedoeling om in dezelfde categorie te belanden als Sin City denk ik, maar deze poging mislukt miserabel. We krijgen kartonnen decors en foute outfits door onze strot geramd. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door een verteller met een irritante stem die zichzelf ook erg interessant vindt. Tijdens de intro (die maar blijft duren) dacht ik zeker vijf keer dat hij gedaan had met vertellen. En telkens begon hij terug opnieuw. Erg vervelend.

Twee mannen zijn op missie om The Woodcutter te grazen te nemen. Hij regeert met ijzeren hand en zijn onderdanen zorgen ervoor dat het volk onderdrukt blijft. Hij omringt zich met negen killers die de twee mannen met een missie eerst moeten passeren voordat ze hem te lijf kunnen gaan. En de rest van de film wordt er belachelijk gefilosofeerd, komt er waanzinnig onnozele dialoog uit de personages, zien we een hoop bekend volk verschijnen (wat doen die toch in deze film), wordt er gekaart (ik haat kaarten in films), wordt er met filmtechnieken gegoocheld (tot vervelens toe) en gelukkig wordt er ook gebatteld.

De gevechten zijn goed. Daar slaat men de nagel op de kop en komt men zelfs af met wat originele nieuwe dingen. Vooral The Drifter met zijn scheve hoed die enkel zijn vuisten gebruikt om te vechten, maar dan wel met dodelijke efficiëntie was een reden om te blijven kijken.

Ik heb niet gehoord waar de titel nu eigenlijk voor staat. En het interesseert me zelfs niet genoeg om het te gaan opzoeken. Het moest waarschijnlijk een coole film worden. You ain’t cool, you ain’t even chilly.

Numbers: Pvt. Cowboy 2,5/10 - IMDb 6,2/10 - Metacritic 28/100

Geen opmerkingen: