woensdag 5 oktober 2011

Unforgettable is pretty smart
















Creators
: John Bellucci, Ed Redlich
Release: 20 september 2011
Genre: drama
Cast: Poppy Montgomery (Carrie Wells), Dylan Walsh (Al Burns), Michael Gaston (Mike Costello), Kevin Rankin (Roe Saunders), Daya Vaidya (Nina Inara)
Meer informatie op de IMDb
Trailer op YouTube

Poppy Montgomery. Dat is nu eens een naam die je niet alle dagen tegenkomt. Tenzij je een fan bent van Without a Trace, want daarin speelde ze een FBI agente. Met deze serie gaat ze terug naar deze roots als Carrie, alhoewel ze deze keer eerder een 'externe' is. Met een gigantisch geheugen. Het komt erop neer dat ze niets vergeet. Elk detail blijft opgeslagen in haar brein en als ze zich heel hard concentreert, komt het er uit. Soms is het een vloek, soms een zegen. In de pilootaflevering komt ze haar ex Al tegen en voor hem is het een zegen, want met haar olifantengeheugen kan ze hem helpen om een moordzaak op te lossen.

Carrie is een mooie, slimme, coole vrouw, maar ze is niet gelukkig. Ze sleurt een verleden mee dat ze niet kan vergeten. Als ik het goed begrepen heb, werd haar zusje vermoord toen ze nog klein waren en staat heel haar leven in het teken van het opsporen van de dader. Alleen kan ze niet voldoende herinneren van het voorval om de zaak op te lossen. Dat is vermoedelijk de reden waarom ze bij de politie ging. En dat is ook de reden waarom ze er weg ging, omdat het emotioneel te zwaar werd.

Nog een nieuwe politiereeks. Deze keer met een mysterieuze touch (een olifantengeheugen). De aanwijzingen liggen niet rond te slingeren. Ze moet zich nogal concentreren om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat is al goed. Alleen is het uiterst ongeloofwaardig dat zij opeens mee mag gaan met de flikken (ze zit zelfs in de ondervraagkamer), dat ze iemand zo ver krijgt om de missing link op te biechten (dat gaat te gemakkelijk) en dat ze dan op het einde alleen (in het donker nog wel) de echte dader gaat confronteren. Ik vond het ook jammer dat Carrie heel labiel overkomt, alhoewel het een sterke vrouw is. Dat ze een moeilijk verleden heeft, is niet erg, maar door er zoveel de nadruk op te leggen, wordt ze eerder emotioneel onstabiel. De balans helt over naar de verkeerde kant.

Numbers: Pvt. Cowboy 6/10 - IMDb 6,5/10 - Metacritic 57/100 - TV.com 7,6/10

Geen opmerkingen: