woensdag 5 oktober 2011

Suburgatory is één en al plastiek
















Creator
: Emily Kapnek
Release: 28 september 2011
Genre: comedy
Cast: Jeremy Sisto (George Altman), Jane Levy (Tessa Altman), Allie Grant (Lisa Shay), Alan Tudyk (Noah Werner), Cheryl Hines (Dallas Royce), Rex Lee (Mr. Wolfe), Carly Chaikin (Dalia Royce)
Meer informatie op de IMDb
Trailer op YouTube

Tessa woont met haar vader in Manhattan (het drukke gedeelte). Haar moeder heeft ze nooit gekend. Op een dag vindt haar vader een pakje condooms en begint te flippen. Hij pakt al hun spullen in en verhuist stante pede naar de 'suburbs'. Tessa heeft het moeilijk om haar plaats te vinden in de nieuwe 'plastieke' wereld. Ze heeft het vooral moeilijk met de rol die de mama's er hebben. De mama's zijn uiterst opvallend aanwezig en zijn zien er uit als robots. Tessa zelf valt nogal op in haar nieuwe omgeving, vooral omdat ze er 'lesbisch' uitziet.

Suburgatory zal waarschijnlijk geen gigantisch groot succes worden (omdat het niet zo veel mensen zal aanspreken) maar ik vond het toch niet slecht. Met de slapstick jokes moeten ze wel opletten want die werkten niet erg goed. Siliconen blijven drijven. Haha. Wat wel werkt zijn de alledaagse dingen in plastiekland waar Tessa zich moet aan aanpassen. Ze heeft het gevoel alsof ze in een horrorfilm leeft, omdat iedereen verschrikkelijk nep is en totaal het tegenovergestelde is van wat ze normaal vindt. Ze maakt dit ook vrij gemakkelijk duidelijk aan haar vader door zich te kleden als al de rest en een suikervrije Red Bull te drinken aan tafel in plaats van haar stoofpotje te eten.

Op het einde beseft de papa dat hij misschien inderdaad haar leven geruïneerd heeft en beseft Tessa dat de mama's misschien toch niet zo slecht zijn als ze gedacht had. Alle typische suburbische dingen worden uitvergroot en gekarikaturiseerd. The joke's on you America, want zo ver zal men niet van de werkelijkheid zitten. Alleen dat het in het echt niet zo grappig is.

Numbers: Pvt. Cowboy 7/10 - IMDb 7,3/10 - Metacritic 70/100 - TV.com 8,1/10

Geen opmerkingen: