dinsdag 25 oktober 2011

What's Your Number? is gewoontjes
















Regisseur
: Mark Mylod
Release: 5 oktober 2011 (bioscoop)
Genre: comedy, romance
Cast: Anna Faris (Ally Darling), Chris Evans (Colin Shea), Ari Graynor (Daisy Darling), Blythe Danner (Ava Darling), Ed Begley Jr. (Mr. Darling), Oliver Jackson-Cohen (Eddie Vogel)
Meer informatie op de IMDb
Trailer op YouTube

Een romantische komedie met Anna Faris, dat hebben we nog nooit eerder gezien. Toch wel dus... Meestal vallen haar films wel mee en valt er wel wat te lachen. Dit is een film voor een vrouwelijk doelpubliek, maar men deed ook voldoende moeite om de mannen mee te krijgen. Anna Farris mag de hele film rondlopen in een kort shortje en een strak topje (een paar keer zelfs zonder beiden). Ook Chris Evans krijgen we veel in zijn bloot bovenlijf te zien (meer dan ons lief is).

Ally beseft plots dat ze al haar sexpartnerkrediet heeft opgebruikt. Vrouwen mogen volgens een studie in een vrouwenblad maar maximum 20 sexpartners in hun leven gehad hebben. En zij zit al aan 20. Dus gaat ze alle mannen in haar leven terug af om in één van hen haar ideale levenspartner te vinden. Ze krijgt hierbij de hulp van haar overbuur, die een hopeloze vrouwenzot is. Dat zien we al van ver aankomen zeker? Inderdaad. Alsof dit alles nog niet genoeg is, wordt er door de film nog het verhaal geweven van de zuster die gaat trouwen. En waarvoor Ally een partner nodig heeft die met haar mee moet gaan. 'Gaan je ouders er ook zijn?'

De film is maar weinig origineel. Het is een klassieke set up en er zijn een hoop moppen die we recent al in andere films te zien kregen. Soms zelfs letterlijk. Naast weinig origineel is het allemaal vrij simpel. Alles staat in functie van het centrale idee dat ze 20 man moet aflopen en ze op het einde Mister Right moet vinden. Alle typische onderdelen van zo’n romantische komedie zitten er in, zelfs het speciale plaatsje om een luchtje te scheppen.

Er zijn een aantal grappen die wel goed werken. Zo is er een stuk met een Britse ex dat heel goed wordt klaargezet en perfect wordt afgewerkt. De grap met de ex die gynaecoloog is, hebben we al tot vervelens toe in de reclamestukjes gezien. Ik kan niet meer zeggen of ik dit nu goed vond of niet. Nu vond ik het maar stom, maar dat kan met de overkill te maken hebben.

Sommige stukken vond ik jammerlijk slecht geacteerd. Helemaal in het begin wordt ze bijvoorbeeld te snel en te gemakkelijk dronken. Die slapstick heeft Anna Faris niet onder de knie. Ze krijgt ook wel heel slechte tekst om mee te werken. Waarom ze gaan stripbasketten is ook niet helemaal logisch. Als ze het dan nog afronden met naaktzwemmen ligt het er vingerdik op dat er te weinig verhaal was om mee te werken en dat men nog trachtte om iets te redden door de sexy hoofdrolspelers in hun blootje te zetten.

Dit is wat men noemt een middelmatige film. Je krijgt wat je verwacht. Niet meer en niet minder.

Numbers: Pvt. Cowboy 6,5/10 - IMDb 5,6/10 - Metacritic 35/100 - Box Office Mojo 26 miljoen $

Geen opmerkingen: