vrijdag 25 november 2011

30 Minutes or Less is koddig genoeg
















Regisseur
: Ruben Fleischer
Release: 9 november 2011 (bioscoop)
Genre: action, adventure, comedy
Cast: Jesse Eisenberg (Nick), Aziz Ansari (Chet), Danny McBride (Dwayne), Nick Swardson (Travis), Dilshad Vadsaria (Kate), Michel Peña (Chango)
Meer informatie op de IMDb
Trailer op YouTube

Nick, een sympathieke jonge gast, is minding his own business terwijl hij zich door het leven worstelt als pizza delivery boy. Hij moet de pizza's binnen de 30 minuten leveren of de klant moet niet betalen. En hij draait op voor die kosten. Dat lijkt me een harde regel, maar in The Land Of The Free kan alles zeker? Annyhoes. Hij wordt ontvoerd door twee nitwits die het plan opgevat hebben om de rijke vader van één van hen te laten vermoorden. Daarvoor hebben ze 100.000 dollar nodig en om daar aan te geraken hebben ze Nick nodig. Ze bevestigen een bom rond zijn lijf en geven hem 10 uur de tijd om met het geld op de proppen te komen. Het enige dat hij kan doen op zo'n korte tijd is een bank overvallen. Dus begint hij er aan samen met zijn maat Chet.

Dit is een koddig filmpje, maar om nu te zeggen dat ik me kapot gelachen heb? Nowp. De marketingjongens hebben hier iets totaal fout van gemaakt. Ik dacht dat ik naar een vervelend serieuze saaie heistfilm ging moeten kijken. Maar dat is het niet. Men neemt zichzelf niet al te serieus en dat is altijd goed voor een komedie als deze. Zelfs de slechteriken worden neergezet als overdreven karikaturen. Soms gaat men ietsje te ver waardoor het je automatisch geen reet meer interesseert wat er met iemand gebeurt.

Jesse Eisenberg, Danny McBride en Aziz Ansari zijn altijd grappig. In eender welke film dat ze meespelen. En dat is ook in deze film. Maar echt hoog mogen ze niet vliegen. Ze moeten hun uiterste best doen om het niet tot een té laag niveau te laten zinken. Maar daar slagen ze wel in. Ongeveer toch.

Numbers: Pvt. Cowboy 7/10 - IMDb 6,3/10 - Metacritic 49/100 - Box Office Mojo 39 miljoen $

Geen opmerkingen: