donderdag 10 november 2011

Conan the Barbarian mist Arnie
















Regisseur
: Marcus Nispel
Release: 17 augustus 2011 (bioscoop)
Genre: action, adventure, fantasy
Cast: Jason Momoa (Conan), Stephen Lang (Khalar Zym), Rachel Nichols ( Tamara), Ron Perlman (Corin), Rose McGowan (Marique)
Meer informatie op de IMDb
Trailer op YouTube

Ik zal proberen niet te veel te zeveren over het feit dat Arnie niet mocht mee doen in de nieuwe Conan. Zijn prestatie van indertijd is onmogelijk te evenaren. Zo'n beesten maken ze gewoon niet meer. Hij stond toen op het hoogtepunt van zijn bodybuilding carrière en zag er uit als een gespierd monster. Maar terwijl ik dat aan het denken ben, begint de nieuwe kleine Conan van een jaar of 10 te battelen... holy shit, die kleine kan vechten. Dat is goed gedacht: in plaats van het mompelende monster proberen te evenaren, probeert men hem te overklassen met extra veel geweld. En kleine jongens laten vechten als een beest werkt eigenlijk wel.

De nieuwe grote Conan, Jason Momoa, heeft wel een serieus barbaarse smoel, maar loopt er eigenlijk maar wat bij te lopen. En daar is hij precies wel content mee. Hier en daar mag hij eens een smikkel inslaan of een arm afhakken. En dat doet hij wel goed. Maar niet echt superovertuigend. Wie wel altijd overtuigend overkomt in een barbaarse setting is Ron Perlman en ook hier steelt hij weer de show. Alhoewel ik de kleine eigenlijk nog het beste vond. Het verhaal zelf is heel simpel. Conan wil de dood van zijn vader wreken en redt daarmee gelijk ook de wereld van een nieuw goddelijk monster. Onderweg maakt hij nog wat nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

De barbaarse sfeer van de film zit wel goed. De decors, de personages, de kledij, de gebruiken,... dat zit allemaal bonnetjes. De gevechten zijn vaak smerig bloederig, dat pas ook wel goed bij de film (aangezien we toch mikken op de originele versie). Vanaf het moment dat Conan een vrouw opscharrelt, wordt het zelfs een beetje grappig. 'Woman come here!'

Wat ik niet goed vond, waren de flauwe stukken. Als ze proberen om wat serieuze dialoog ten berde te brengen, wordt het pas duidelijk hoe onnozel de film eigenlijk wel is. De CGI vond ik ook niet goed. De inktvis bijvoorbeeld is een droog, oninteressant, flauw stukje special effects. En het is toch wel een beetje lullig hoe de überslechterik aan zijn einde komt, niet?

Wat ik me vooral afvroeg was: waarom sleuren ze die fucking boot overal mee naar toe?

Numbers: Pvt. Cowboy 7/10 - IMDb 5,2/10 - Metacritic 36/100 - Box Office Mojo 49 miljoen $

Geen opmerkingen: